Međunarodni dan obitelji

Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin ove godine za Međunarodni dan obitelji ugostio je najmlađe, dječji vrtić „Bambi“ Sračinec – odgojna skupine „Sovice“ predškolskog je uzrasta.

Obitelj je temelj svakog društva, u okrilju obitelji usvajamo vrijednosti i učimo se onome što je dobro, u obitelji se oblikuje naš karakter, razvijaju vještine, izgrađuje samopoštovanje i osjećaj za druge. Učimo se toleranciji i uvažavanju drugih.

Učimo se kakvi ljudi trebamo biti.

Kroz pjesmu i recitaciju imali smo prilike čuti što nam o obitelji žele reći najmanji, a tu poruku prenijeli su pjesmicama: Dobar dan, Sreća, Prijateljstvo i Čestitka majčici, te recitacijama: Moja obitelj i Čemu služe roditelji.

Uz djecu u programu sudjelovao je Domski zbor i korisnici Doma Juraj Čaklec i Ružica Juras.

Domski zbor izveo je pjesme: Za jedan časak radosti, Nesretna je ptica, Na te mislim.

Juraj Čaklec pročitao je  svoju pjesmu pod nazivom: Jaglac, pjesma govori o cvijeću i drveću, krajoliku i mirisima proljeća koji  ga vraćaju u dane koje je provodio sa svojom obitelji. Ružica Juras: Vapaj (Opomena) – gospođa Ružica pročitala je pjesmu za gotovo svakog suvremenog roditelja, pjesma govori o stalnoj potrebi roditelja da novcem pokušaju djeci osigurati sve što oni smatraju da je potrebno, a u nedostatku vremena zaboravljaju na najvažnije, iskazanu ljubav kroz vrijeme provedeno sa djetetom.

Također je pročitala svoju pjesmu, Nek zahvalnost sad poleti – ovom pjesmom željela je iskazati zahvalnost djeteta roditelju. Za sve ne prospavane noći, za svaku dobru riječ i svaku roditeljsku smjernicu koja  je dijete održavala na pravom putu.

Po završetku programa djeca su korisnicima Doma podijelili srca koja su sama izradila u vrtiću.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.