Kineska delegacija u posjetu našem Domu

U utorak 23. travnja varaždinski Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin posjetila je kineska delegacija umirovljenika i stručnih suradnika Sveučilišta koje obrazuje osobe za rad sa starijim osobama.

Kineskoj delegaciji dobrodošlicu je poželjela ravnateljica Doma Vesna Vidović – Oreški.

U svom govoru predstavila je ustanovu, te ih upoznala sa poviješću i znamenitostima grada Varaždina. Goste je pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je podijelio prigodne poklone ispred Varaždinske županije. Domaćine je ispred Sveučilišta pozdravila gospođa Gup Shulhin.

Susret dviju kultura uz obilazak Doma obilježilo je i izvođenje programa koji su korisnici Doma i članovi Kluba za starije osobe pri Domu pripremili za goste iz Kine, a isto tako program za domaćine pripremili su i gosti iz Kine. Tako su korisnici Doma i članovi Kluba izveli tradicionalne plesove i pjesme Hrvatskog zagorja i Međimurja. Dok su gosti predstavili svoju kulturu i tradiciju na način da su izveli tradicionalne pjesme i plesove poput: Jasmin cvijeta i Kruška cvijeta, također su uprizorili samu pripremu i kuhanje čajeva, te prikazali i istaknuli važnost Kaligrafije u njihovoj kulturi.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.