Izlet Đurđevac – Kalinovac

U ponedjeljak 17. lipnja korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin bili su na izletu.

Iz Varaždina na put prema Podravini krenuli smo u 9:00 sati. Uslijedila je udobna vožnja preko Ludbrega i Koprivnice do Đurđevca gdje smo kratko predahnuli od puta uz kavicu u samom starom gradu Đurđevca.

Tu se priključuje gospodin Jušta i turistički vodič grada Đurđevca koji korisnicima uz razgled starog grada priča povijesnu priču  koja je grad Đurđevac učinila prepoznatljivim. Slijedi razgled mini hrvatske Sahare gdje se korisnici slikaju sa devama i ostalim životinjama u mini zoološkom vrtu.

Nakon grada Đurđevca slijedi put prema Kalinovcu, na tom putu panoramski razgledavamo Đurđevačke Peske. U Kalinovcu posjećujemo crkvu „Svetog Luke“ sagrađenu 1867. godine u neogotičkom stilu, crkva je u potpunosti obnovljena, a njena unutrašnjost zaista impresionira. Posjećujemo i galeriju Ivana Lackovića Croate u Batinskoj, rodnom mjestu tog velikana hrvatske naive.

Nakon kulturnog bogatstva krećemo prema vinariji Jušta kako bi mogli okusiti gastronomiju i enologiju Podravine. Upravo hrana i vina đurđevačkih bregova nikog nisu ostavili ravnodušnim. Mužikaši Ivan Herceg i Miroslav Rogar izlet u Podravini upotpunili su Zagorskim pjesmama što je bila garancija dobrog i nezaboravnog provoda.

 

« 1 od 2 »
Bookmark the permalink.

Comments are closed.