Međunarodni dan starijih osoba i sportski susreti korisnika i zaposlenika Doma

Prvi dan listopada započeli smo sa obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba.

Na spomen Međunarodnog dana starijih osoba, mnogi će se zapitati što zapravo znači Međunarodni dan starijih osoba i zašto se taj dan obilježava ?…

Naime, Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, s ciljem, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Već samim obilježavanjem ovog dana naši korisnici ispunjavaju uvjete prije spomenute deklaracije. U današnjem programu pokazali smo jedan zaista mali dio aktivnosti kojima se naši korisnici bave, a na samom kraju programa dodijelili nagrade za sudjelovanje u određenim aktivnostima.

U obilježavanju ovog datuma sudjelovala su i djeca dječjeg vrtića Bajka iz Varaždina. Izveli su četiri koreografije u kojima su plesali i pjevali. Svojim izvedbama u mnogima od korisnika „probudila“ su se lijepa sjećanja i emocije koje su proživjeli kao djeca, emocije koje su doživjeli sa svojom djecom i sa svojim unucima.

Osim djece u programu sudjelovao je domski pjevački zbor i korisnice Doma Ružica Juras i Slavica Dugandžić koje su pročitale pjesme koje pišu u svoje slobodno vrijeme.

Uoči Međunarodnog dana starijih osoba održano je natjecanje u zagonetaštvu i natjecanje u sportskim i društvenim igrama, pa je nakon programa predsjednik zagonetaške udruge VAZAK Ivan Čotić dodijelio je priznanja i nagrade sudionicima prvog zagonetaškog natjecanja u našoj ustanovi.

Također su dodijeljene nagrade svim prvacima sportskih susreta korisnika i zaposlenika Doma, po disciplinama (šah, viseća kuglana, čovječe ne ljuti se, belot, pikado).

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.