Večer poezije i pjesme

U organizaciji udruge Ritam misli već četvrtu godinu za redom, u Domu za starije i nemoćne Varaždin održana je glazbeno-poetska večer pod nazivom ”Put emocija”.

Slap emocija  je nepresušno tekao i svojom svježinom donio tračak proljeća u sve prisutne. Mladi glazbenici, članovi škole gitare Društva naša djeca Varaždin; Bruna Hercigonja, Dora Lukačević, Linda Ljubić, Filip Kefelja, Ivor Vidović, pod budnim okom voditelja Damira Tomičića  iz Varaždina potaknuli su da se pjesma tiho zapjeva i krene u svim smjerovima. Pjesnici, gosti iz Slovenije, Miroslav Tičar i članovi KUD-a Janko Živko, Poljčane: Zdenka Detiček Opič, Danijela Dacinger i Dušica Kores  zajedno s pjesnicima našeg zavičaja:  Ružicom Marušić – Vasilić, Ljiljanom Vuglač, Melitom Makovec, Davorkom Črnčec, Darkom Foderom, Hanom Kunić, Milanom Novakom i Ljubicom Ribić darovali su svoje slapove riječi iznjedrene snagom života i obećali, vidimo se sljedeće godine.

Njima su se uz osmijeh i radost svih prisutnih pridružili i korisnici doma  Ružica Juras, Stjepan Graš i Slavica Dugandžić. Svojom su poezijom dali onu posebnu notu zajedništva i vrijednosti stvaranja. Pokazali da nema granica u stvaralačkom životu umjetnika. Godine kao godovi govore o iskustvu i daju finu patinu postojanju.

”Put emocija” je još jedan program udruge Ritam misli koji je čvrsto trasirao svoj put, put emocija, put davanja bez pitanja ”zašto?”. Voditelji i moderatori, Ljubica Ribić i Milan Novak, neumorni entuzijasti, i ove su godine povezali glazbu i poeziju u jedan bogato ukrašen vjenčić pozitivne energije poželjevši radost i što bolje zdravlje svim prisutnima.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.