35-ta godišnjica Doma

slika2U domu za starije i nemoćne osobe Varaždin u petak, 12. prosinca 2014. svečanim programom povodom 35.-te godišnjice njegova postojanja proslavljen je Dan doma.

Uz veliki broj korisnika i radnika Doma, svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici i prijatelji ustanove, predstavnici domova za starije iz cijele Hrvatske i predstavnici Centara za socijalnu skrb. Sve je prisutne pozdravila Tamara Ljubić, ravnateljica Doma. Predrag Štromar župan Varaždinske županije čestitao je obljetnicu te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.Alen Kišić dožupan Varaždinske županije također se obratio uzvanicima kao i Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, a čestitke za uspješan rad uputio je i predsjednik Upravnog vijeća Doma Stjepan Kozina.

U jednosatnom svečanom programu sudjelovali su korisnici Doma Ružica Juras, Ljubomir Benjak i Đurđica Trtinjak te članovi Pjevačkog zbora Doma pod vodstvom Mire Rogara. Državnu himnu otpjevala je Gabriela Hrženjak, učenica Glazbene škole Varaždin, a pjesmu korisnice Doma Ružice Juras „Moj rodni kraj“ izveli su profesori Glazbene škole Valentina Geci i Ivan Mežnarić. Svoj obol svečanosti dali su članovi dueta Bemian iz Peteranca, Ana i Miroslav Betlehem otpjevavši pjesmu „Tam“ koju je napisao korisnik Doma Ivan Jembrih. Na samom početku programa prikazan je film o Domu koji je snimila novinarka, producentica i režiserka Anja Strelec. Ona je proteklih mjeseci vrijedno snimala kadrove života u Domu, pa tako paralelno uz svakodnevnicu korisnika koji su u ovoj ustanovi odlučili provesti svoju treću dob, pratimo i rad brojnih djelatnika iz svih organizacijskih jedinica Doma. Tako je u relativno kratkom filmu Anja Strelec prekrasno prikazala suživot korisnika i radnika Doma koji teče već 35 godina. Ona je svoj rad poklonila ovoj ustanovi.

Ravnateljica Doma Tamara Ljubić zahvalila je svim radnicima na njihovom trudu i predanom radu, a prigodne darove predala je onima koji su u ovoj ustanovi 35 godina, dakle od samog početka. Nakon programa uzvanici su prisustvovali otvorenju tradicionalne Božićne izložbe korisnika i radnika Doma na kojoj od ove godine izlažu i prijatelji Doma, umjetnici i stvaratelji s područja varaždinske županije.

Cijelo vrijeme boravka u ustanovi za lijep i svečani ugođaj pobrinuli su se tamburaši Centra za tradicijsku kulturu Varaždinske županije, a ravnateljica Doma na kraju se zahvalila i brojnim sponzorima ove priredbe, poslovnim partnerima te svim izvođačima programa koji su nesebično darovali svoje vrijeme i umijeće.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.