Proslava 8.3.

DAN ZENA 2015 043Danas je za veliki broj korisnika Doma i njihovih gostiju održan program obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Bogati program izveli su sami korisnici Doma i članovi Kluba za starije osobe Varaždin. Voditelj programa Ljubo Benjak, na šarmantan i duhovit način vodio je ovu priredbu, a sve je prisutne goste i korisnike pozdravila Tamara Ljubić, ravnateljica Doma. Pjevački zbor pod vodstvom Mire Rogara, izveo je tri pjesme, a pjevači-solisti, korisnici Doma: Katica Mikulić, Fanika Bogović, Danijel Jalžabetić, Mira Lipak, Štefica Varga i Miro Mladenović otpjevali su poznate skladbe koje je publika nagradila velikim pljeskom. Folklorna grupa pod vodstvom Milene Klinec izvela je dvije koreografije, a Dramska grupa Doma predstavila se s duhovitim skečom pod nazivom „Svekrva i snaha“ za koju je tekst prema jednoj anegdoti napisala Vesna Pravica, radni terapeut Doma. Svoje originalno literarno djelo „Hvala ti Bože što si stvorio žene“ recitirao je Ivica Jembrih, dok je Ružica Juras predstavila svoju pjesmu „Žena“.
Korisnike Doma za vrijeme trajanja programa ugodno je iznenadila posjeta čelnika Grada Varaždina i Varaždinske županije. Kao i svih prethodnih godina, oni nisu zaboravili veliki broj žena smještenih u ovoj ustanovi, kao ni radnice Doma. Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, Alan Košić, zamjenik župana, Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina te Josip Dreven, predsjednik varaždinske podružnice HNS-a posjetili su Dom, srdačno pozdravili sve sudionike današnje proslave, čestitali ženama njihov praznik darivavši ih jaglacima. Kako je istaknuo Predrag Štromar, žene imaju veliku važnost u svakodnevnom životu i brojnije su od muškaraca, vrlo uspješne u obnašanju važnih funkcija u lokalnoj samoupravi, u privredi, a i neprocijenjiva je njihova uloga u obiteljskom životu.
U poslijepodnevnim satima korisnici su prisustvovali još jednom programu. Ovoga puta uz glazbu i ples u restoranu Doma.Koncert su im za tu prigodu izveli Etno duet – Gordana Lach-Goga i Željko Grahovec. Lijepa je to i  humanitarna gesta dvoje glazbenika koji izvode staru, autohtonu glazbu zagorskog i međimurskog kraja.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.