„SIGURNO U ZLATNIM GODINAMA“

policija1Policijski službenici održali su edukativno predavanje o mjerama samozaštite.

Kako bi naše građane što bolje informirali i educirali o vrstama kažnjivih radnji s kojima se mogu susresti u svakodnevnom životu, policijski službenici provode niz mjera i aktivnosti u sklopu preventivnog programa „Sigurno u zlatnim godinama“, u kojem kroz edukativna predavanja građane žele upoznati s mogućim mjerama samozaštite u različitim svakodnevnim prilikama i situacijama.

Policijska Uprava varaždinska i Policijska postaja Varaždin kroz zajedničku suradnju sa Domom za starije i nemoćne osobe Varaždin, a kroz  edukativna predavanja pokušati će upoznati osobe starije životne dobi o vrstama kažnjivih radnji i kako na njih reagirati, te što učiniti u  slučaju da osoba postane žrtva kažnjivih radnji.

Prva u nizu takvih radionica organizirana je za korisnike Doma u srijedu, 18. ožujka 2015. s početkom u 9,30 sati i trajala je gotovo dva sata. Tom je prilikom policijski službenik Siniša Lah prikazao nekoliko nejčešćih situacija u kojima se događaju prijevare starijih osoba, navodio je slučajeve raznih krađa i oštećivanja starijih osoba u trgovini, na ulici, na kućnim vratima. Isto tako govorio je o načinu kako se zaštititi, kako prepoznati osobu koja nema čiste i dobre namjere i zaštititi svoju imovinu.

Predavanju je prisustvovao iznimno veliki broj korisnika što samo pokazuje koliko je ova tema dobrodošla i koliko je potrebno nastaviti suradnju Doma i djelatnika Policijske postaje Varaždin.

policija2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

policija1

Bookmark the permalink.

Comments are closed.