Nastup mladih folkloraša

IMG_4180Za vedar početak travnja i dolazak proljeća korisnike našeg Doma razveselili su mladi folkloraši i tamburaši Kulturno-umjetničkog društva „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega.

Oni su po drugi puta u relativno kratkom vremenu, posjetili korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, u Zavojnoj 6  i održali odličan program narodnih plesova i pjesama. Goste i korisnike Doma na početku priredbe pozdravila je Valentina Štefičar, zamjenica ravnateljice Doma, a program je vodio Milivoj Dretar, voditelj i koreograf folklornog ansambla istaknuvši da se KUD „Anka Ošpuh“ uvijek rado odaziva pozivu da dođu svojim plesom i pjesmom razvedriti osobe starije životne dobi. Članovi ansambla program su započeli koreografijom Hrvatskog Zagorja, nastavili  koreografijom Posavine, a na samom kraju devet parova plesalo je novu koreografiju susjednog Međimurja nastalu prema jednoj od pjesama „Na tu nedelu fašinjsku“. Popularni ples ‘međimurskih lepih dečki’ sa šeširima posebno je razvedrio korisnike Doma koji su cijeli ansambl nagradili burnim aplauzom. Između plesnih točaka publiku su zabavljali tamburaši svojim izvedbama popularnih hrvatskih, narodnih pjesama. Voditelj Tamburaške sekcije KUD-a je Vladimir Katalenić, a najstariji član te sekcije koji svira već 38 godina s tamburašima, deda Hap,  korisnicima Doma zaželio je sretan Vuzem!

Nakon toliko vedrine koje su na lica korisnika izmamili ovi vrijedni Ludbrežani, nadamo se da ovo nije bio njihov zadnji nastup u Domu.

IMG_4168

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4175

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4180

Bookmark the permalink.

Comments are closed.