Interijer

Interijera Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, nudi osim komfornih soba; restoran, caffe bar, frizerski salon, ambulantu, dnevne boravke i čajne kuhinje po katovima, molitvenu dvoranu, a obiluje i prostorima za organizirano i slobodno provođenje vremena, kao npr.; radna terapija, knjižnica, TV sala, čitaonica, kuglana, fitnes studio, Klub za starije osobe i Dnevni centar za starije osobe.

Sobe stambenog dijela

U stambenom dijelu Doma i Depadanse, danas raspolažemo sa 76 jednokrevetnih i 84 dvokrevetne sobe, 16 jednokrevetnih i 6 dvokrevetnih garsonijera, te 7 jednokrevetnih i 2 dvokrevetne sobe za distrofičare. Sve sobe imaju telefon i priključak za RTV antenu i SOS signalizaciju. Svaka soba u Domu ima predsoblje i kupaonicu sa WC-om, a većina i balkon. Garsonijere kao najkomforniji oblik smještaja, imaju uz navedeno i kuhinju, te korisnici mogu birati između prehrane u restoranu Doma i samostalnog spremanja obroka.

Odjel za distrofičare

Specifičnost ustanove je odjel za distrofičare u Depadansi Doma, prilagođen mlađim invalidnim osobama, koji kao posljedicu bolesti ili traume, žive uz pomoć invalidnih kolica.

Sobe odjela pojačane njege

Odjel pojačane njege proširivan je i saniran posljednjih godina. Danas taj odjel, ukupnog kapaciteta od 151 krevet, ima 18 trokrevetnih, 43 dvokrevetnih i 10 jednokrevetnih soba. O korisnicima kojima je potrebna danonoćna njega i skrb, na odjelu brine voditeljica odjela, 15 medicinskih sestara, 2 fizioterapeuta i 23 njegovatelja.

GALERIJA SLIKA

« od 2 »

Comments are closed.