Aktivnosti i događanja

POSJETILI NAS PONOVNO I MOTO MRAZOVI

Dana 30. prosinca 2021. godine održano je tradicionalno druženje korisnika s Moto Mrazovima iz udruge MK „Baroker“. Druženje je bilo ispred Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Drago nam je da se ova tradicija i dalje nastavlja. Zahvaljujemo motoristima MK „Baroker“ i njihovim prijateljima što su nas posjetili i naše korisnike razveselili donacijom jabuka i mandarina. Neka Vam je svima sretna nova 2022. godina!


OVE GODINE PONOVNO NAS POSJETILA UDRUGA “RITAM MISLI”

Dana 21. prosinca 2021. godine u 16:00 sati Udruga za promicanje kulture RITAM MISLI je razveselila korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin prigodnim božićnim programom pjesnika i glazbenika. Program se održavao ispred Doma prema svim trenutnim epidemiološkim mjerama. Pjesnici su korisnicima darovali ljepotu riječi umjesto zagrljaja te su im pružili tračak svjetla i nade u dane kada se mnogi osjećaju otuđeno i usamljeno. U svojim stihovima ljubavi i vjere dočarali su dio božićnog ugođaja. Pjesnicima su se pridružili i glazbenici koji su zajedno s korisnicima poput koledara zapjevali božićne pjesme ispunjene radošću i toplinom.

HVALA IM!


HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Dana 07.09.2021. godine korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin bili su na hodočašću u Mariji Bistrici. Krenulo se u jutarnjim satima uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Korisnici su nakon dolaska otišli zajedno na Kalvariju i Svetu misu. Nakon toga imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili za kavu i osobnu molitvu. Tokom putovanja vladalo je dobro raspoloženje uz molitvu i pjevanje. Ovaj izlet im je uvelike pomogao zbog cjelokupne situacije sa COVID 19. Korisnici su se vratili nasmiješenih lica sa puno pozitivne energije i osnaženom vjerom za bolje sutra.


GLAZBENA SLUŠAONICA

Nakon poboljšanja epidemiološke situacije u cijeloj županiji u  četvrtak 01.07.2021. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin održana je slušaonica u okviru projekta „Nemirni uMirovljenici“ . Nositelj projekta  je Udruga umirovljenika Novi Marof, dok su projektni partneri : Udruga umirovljenika „Zajedno“, Centar tradicijske kulture Varaždin, grad Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

Glazbena slušaonica s glazbenikom Nenadom Kumrićem Charlijem održana je na otvorenom prema svim epidemiološkim mjerama. Radionica je ciljano osmišljena i izvedena u okviru programa Evergreen in NM u glazbenom žanru – latino glazbe za koju je glazbenik stručnjak, a u sklopu radionice ciljano su demonstrirali glazbeni instrumenti karakteristični za latino glazbu uz mini koncert (muziciranje uživo).

Naši korisnici su uživali u programu, a poneki zapjevali i zaplesali te još tijekom cijelog dana bili veseli i dobro raspoloženi, što je nama pokazatelj da upravo ovakvi programi doprinose zdravom razvoju i lijepoj starosti za naše korisnike.


SASTANCI TERAPIJSKE ZAJEDNICE

Od 16.06.2021.godine ponovno se održavaju terapijske zajednice gdje korisnici sa voditeljima odjela zajedno rješavaju sva pitanja u vezi što ugodnijeg boravka korisnika u Domu.


SVETE  MISE

Svete mise su se ponovno, nakon duže pauze radi COVID-a, počele održavati od 10.06.2021.

Održavaju se u dva termina, radi epidemioloških mjera:

  1. 09:00 stari dio Doma
  2. 10:00 Depandansa


RADIONICA KERAMIKE

Od 08.06.2021. do 01.07.2021., utrokom od 15,00 do 16,30 sati, održavala se radionica keramike na kojoj su naši korisnici učili izrađivati keramičke skulpture, a pod vodstvom vanjske suradnice Tanje Berga. Koristimo priliku da joj se zahvalimo na odvojenom vremenu za naše korisnike.


EKO GRUPA

Od 03. mjeseca 2021. godine ponovno se okupila Eko grupa naših korisnika  i po potrebi uređuju okoliš Doma, koji je njihovom marljivošću i radom uvijek uređen.

Comments are closed.