Vijesti

Objava 11.01.2023., Varaždin
11. siječnja 2023. Komentari - 0
Danas, 11.01.2023. godine je zaprimljena hvale vrijedna donacija Hrvatskog Caritasa žutih smrznutih mahuna Ledo plus d.o.o. 300 kilograma.
Od te količine mahuna napraviti ćemo tri ručka za sve korisnike Doma koji broji 360 korisnika.
Zavaljujemo se u ime svih korisnika Hrvatskom Caritasu na ovoj zdravoj namirnici i na lijepoj gesti.
Objava: 22.12.2022., Varaždin
22. prosinca 2022. Komentari - 0
Zahvaljujemo Hrvatskoj stranici umirovljenika (HSU) na donaciji 150 kalkulatora koji automatski izračunavaju kune u euro i obrnuto. Kalkulatori su podijeljeni svim stambenim korisnicima, kojima će uvelike pomoći u od 01.01.2023. kada ćemo početi koristiti euro.

Još jednom veliko hvala HSU od korisnika i radnika Doma.

Interijer

Interijera Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, nudi osim komfornih soba; restoran, caffe bar, frizerski salon, ambulantu, dnevne boravke i čajne kuhinje po katovima, molitvenu dvoranu, a obiluje i prostorima za organizirano i slobodno provođenje vremena, kao npr.; radna terapija, knjižnica, TV sala, čitaonica, kuglana, fitnes studio, Klub za starije osobe i Dnevni centar za starije osobe.

Sobe stambenog dijela

U stambenom dijelu Doma i Depadanse, danas raspolažemo sa 76 jednokrevetnih i 84 dvokrevetne sobe, 16 jednokrevetnih i 6 dvokrevetnih garsonijera, te 7 jednokrevetnih i 2 dvokrevetne sobe za distrofičare. Sve sobe imaju telefon i priključak za RTV antenu i SOS signalizaciju. Svaka soba u Domu ima predsoblje i kupaonicu sa WC-om, a većina i balkon. Garsonijere kao najkomforniji oblik smještaja, imaju uz navedeno i kuhinju, te korisnici mogu birati između prehrane u restoranu Doma i samostalnog spremanja obroka.

Odjel za distrofičare

Specifičnost ustanove je odjel za distrofičare u Depadansi Doma, prilagođen mlađim invalidnim osobama, koji kao posljedicu bolesti ili traume, žive uz pomoć invalidnih kolica.

Sobe odjela pojačane njege

Odjel pojačane njege proširivan je i saniran posljednjih godina. Danas taj odjel, ukupnog kapaciteta od 151 krevet, ima 18 trokrevetnih, 43 dvokrevetnih i 10 jednokrevetnih soba. O korisnicima kojima je potrebna danonoćna njega i skrb, na odjelu brine voditeljica odjela, 15 medicinskih sestara, 2 fizioterapeuta i 23 njegovatelja.

Galerija slika