Vijesti

Objava 11.01.2023., Varaždin
11. siječnja 2023. Komentari - 0
Danas, 11.01.2023. godine je zaprimljena hvale vrijedna donacija Hrvatskog Caritasa žutih smrznutih mahuna Ledo plus d.o.o. 300 kilograma.
Od te količine mahuna napraviti ćemo tri ručka za sve korisnike Doma koji broji 360 korisnika.
Zavaljujemo se u ime svih korisnika Hrvatskom Caritasu na ovoj zdravoj namirnici i na lijepoj gesti.
Objava: 22.12.2022., Varaždin
22. prosinca 2022. Komentari - 0
Zahvaljujemo Hrvatskoj stranici umirovljenika (HSU) na donaciji 150 kalkulatora koji automatski izračunavaju kune u euro i obrnuto. Kalkulatori su podijeljeni svim stambenim korisnicima, kojima će uvelike pomoći u od 01.01.2023. kada ćemo početi koristiti euro.

Još jednom veliko hvala HSU od korisnika i radnika Doma.

Obavijesti

OBJAVA: 31.10.2020., VARAŽDIN

U želji da Vas informiramo o situaciji u Domu nakon proboja bolesti COVID-19 u našu ustanovu kako biste bili sigurni da su Vaši najmiliji dobro i zbrinuti u svakom pogledu, objavljujemo ove informacije.

U ovo vrijeme kad je virus našao put u naš Dom, svi radnici, od podruma do krova trude se da korisnicima ništa ne nedostaje. Radi njihove zaštite, korisnici su zamoljeni da se zadržavaju u svojim sobama i smanje međusobne kontakte, svakome od njih dostavljaju se obroci do vrata.

U novijem dijelu Doma, Depandansi, stvoren je “COVID odjel”, gdje su smješteni svi pozitivni korisnici, a radi lakše brige o toj sada najugroženijoj skupini korisnika. Svi ostali korisnici Depandanse, u kojoj je žarište bolesti, uz vrata soba imaju postavljene stolice na kojima se ostavljaju obroci za svakog, a s ciljem da se zdravi ne izlažu virusu, odnosno pozitivni možda ne zaraze zdrave, da svi oni imaju čim manje kontakata sa osobama izvan soba, u kojima su sigurni. Korisnicima Depandanse se obroci, a prema preporuci epidemiološke službe, serviraju u jednokratno kvalitetno plastično posuđe (tu mislimo na tanjure sa dva odjeljka, na manje tanjuriće za priloge, na jače papirnate šalice sa poklopcima i na jednokratni pribor), a što se sve na kraju baca s ciljem da se svede na najmanju moguću mjeru prijenos virusa, odnosno da se suđe od pozitivnih ne transportira po cijeloj ustanovi, pošto se kuhinja nalazi u drugoj zgradi, da drugi korisnici i sami djelatnici kuhinje te oni koji serviraju, ne dolaze u dodir s kontaminiranim posuđem. U starom dijelu Doma, serviranje svim korisnicima se vrši isto u sobe, ali u standardno posuđe. Znači, SVIMA korisnicima Doma, hrana se trenutno dostavlja u sobe, a Domski restoran do daljnjega je zatvoren. Sve spomenuto, radnici rade prema epidemiološkim mjerama, dezinficirani, zaštićeni ogrtačima, maskama, vizirima, rukavicama, zaštitom na cipelama.

Također, od prvih dana pojave virusa u Hrvatskoj, znači već mjesecima, svi radnici rade u zaštitnoj opremi i ni u jednom trenutku nisu ugrozili niti jednog korisnika Doma. Na samom ulazu imamo postavljenu TERMOVIZIJSKU KAMERU koja snima svakoga tko ulazi u Dom i ODMAH mjeri temperaturu. Na samom ulazu, svim katovima i prolazima postavljeni su BESKONTAKTNI dozatori dezinfekcijskog sredstva, koje u vrijeme postavljanja je rijetko koja ustanova u Hrvatskoj imala, pa možda i sada. Također, od prvih dana imamo postavljene i DEZBARIJERE na ulazima (dezinfekcija obuće) koju još i danas većina zdravstvenih ustanova nema. Svo ovo vrijeme, svaki djelatnik koji je izbivao iz ustanove duže od 5 dana, prije povratka na posao je testiran. Trudimo se svi maksimalno već mjesecima. U ovoj trenutnoj situaciji testirani su svi korisnici i radnici Doma, velika većina rezultata dolazi negativna.

Pozivamo članove obitelji i sve posjetitelje da nam se u svakom trenutku slobodno obrate za informacije o svakom korisniku i o svemu što se događa u Domu. Tu smo svi da zajedno pobijedimo virus i ponovno uskoro živimo normalno u našoj velikoj zajednici.

Zahvaljujemo svima onima koji nam pružaju podršku u ovom teškom i izazovnom razdoblju!

Objave u medijima o našoj borbi protiv nevidljivog neprijatelja: